Rugalmas tömítések és tömítő rendszerek

 

Ener-Seal™ rugalmas polimertömítések és tömítőrendszerek

Az ADVANCED PRODUCTS nagyteljesítményű rugó-előfeszítésű polimer tömítései működési elvüknek és anyagválasztási lehetőségeiknek köszönhetően, széles körben kínálnak előnyöket felhasználóik számára. Az EnerSealä tömítések dinamikus és statikus alkalmazási helyeken egyaránt kitűnően használhatók, így forgó tengelyek, csapok -, alternáló dugattyúszárak-, peremes kötések, készülékkarimák stb. tömítéseként.Az EnerSeal™ tömítések dinamikus működési elvűek.  A tömítendő közeg nyomása "rásegít " a tömítés működésére, így a magasabb nyomáskülönbség nagyobb tömítőnyomást eredményez.  Így elérhető a mély vákuumok és különlegesen magas nyomások legszigorúbb követelmények szerinti letömítése is ( 1000 bar -ig) . A tömítés dinamikus működési elvének megfelelően követni képes a technológia nyomás és hőmérséklet változásait.

Az EnerSeal™ tömítések anyagválasztékuk következtében a legkülönbözőbb közegek esetén használhatók. A különlegesen széles polimer- és rugó-anyagválaszték lehetővé teszi a közeg vegyi tulajdonságainak és az alkalmazás hőmérsékletének megfelelő  anyagkiválasztást  ( -270°C -tól   +350°C -ig).


Ener-Ring™ rugalmas fémtömítések

Az ADVANCED PRODUCTS különleges EnerRingä fémtömítései a legkritikusabb tömítési alkalmazásokra alkalmazhatók.  A rugalmas anyagú és működési elvű "C", "O" és "E" gyűrűk a szélsőséges hőmérsékletek és nyomások, az extrém tömörségi követelmények tömítései.

Az EnerRingä tömítéseket tűrésezett méretű beépítési helyre építve előfeszítjük, így érve el a kis nyomáskülönbségeknek megfelelő tömítőnyomást. Nagy nyomáskülönbségek esetén a rendszernyomás "rásegítve " a tömítés saját rugalmasságára biztosítja a szükséges nagyobb tömítőnyomást.

A tömítések kialakításuk következtében különleges -számolható- rugalmassággal rendelkeznek, így képesek lekövetni a tömítési környezet (készülék, berendezés) változásait.       
Legnagyobb rugalmassággal az "E" gyűrűk, legnagyobb tömörséggel az "O" gyűrűk, valamint a belső támasztórugóval készült "C" gyűrűk rendelkeznek.


C-gyűrű

E-gyűrű

O-gyűrű

Rugóerősítésű C-gyűrű

A tömítések a teljes vákuumtól a 2000 bar-os túlnyomásokig használhatók .